Horizontaal óf Verticaal. Wat kies jij?

Horizontaal óf Verticaal. Wat kies jij?

Houten wandpanelen verticaal of horizontaal; wat kies jij?

Ben je op zoek naar wandbekleding voor je huis en is je oog gevallen op houten wandpanelen? In tegenstelling tot bijvoorbeeld behang of vinyl kunnen houten wandpanelen zowel verticaal als horizontaal worden aangebracht. Maar wat kies je? In dit blog laten we je zien wanneer je houten wandpanelen het beste verticaal kunt plaatsen en wanneer je ze het beste horizontaal kunt plaatsen.

Wandbekleding hout; verticaal of horizontaal?

Net zoals verticale strepen op een outfit de persoon groter doen lijken, zal een houten wandbekleding die verticaal wordt aangebracht de illusie wekken dat het plafond hoger is dan het in werkelijkheid is! En hoewel de meesten van ons niet ‘breder’ willen lijken dan we in werkelijkheid zijn, zullen wandpanelen die horizontaal in een kamer worden aangebracht de kamer of het object breder doen lijken dan het in werkelijkheid is.

Dus wil je een ruimte hoger doen lijken? Dan kies je ervoor om de houten wandpanelen verticaal aan te brengen. Wil je juist dat de ruimte breder en groter lijkt? Dan plaats je de houten wandpanelen horizontaal.

Hoe kun je muren geluiddicht maken?

Houten wandpanelen zorgen voor een chique en elegante uitstraling van de ruimte, maar dit is niet het enige voordeel van Akupanel. Het zorgt er namelijk ook voor dat de muren geluiddicht worden. Je kunt muren op verschillende manieren geluidsdicht maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het plaatsen van een voorzetwand, maar je kunt er ook voor kiezen om de spouwmuren op te vullen. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van schuimrubberen panelen. De mooiste oplossing is echter het plaatsen van akoestische wandpanelen.

Akoestische wandpanelen zijn platen die van een bepaald materiaal gemaakt zijn om het geluid in een ruimte aangenamer te maken. Dit geluid wordt akoestiek genoemd. Wanneer je een ruimte afsluit, dan zal het geluid constant door de ruimte bewegen, van muur tot muur. Heb je een ruimte met betonnen of glazen wanden, dan wordt het geluid niet geabsorbeerd. Het resultaat? Galm en echo. Maak je de muren geluidsdicht met akoestische wandpanelen, dan heb je dit probleem niet. Het geluid wordt namelijk deels opgenomen in de wanden.

Houten wandbekleding van Akupanel

Of je nu in een bestaande woning of een nieuwbouwwoning woont, de panelen van Akupanel worden geleverd tot een lengte van 2,6 meter, wat ze uitermate geschikt maakt voor de hoogte van nieuwbouwwoningen. Zo kunnen zowel oude als nieuwe woningen voorzien worden van onze akoestische wandpanelen.

De houten wandpanelen worden ook wel akoestische wandpanelen genoemd. Deze naam hebben ze te danken aan hun akoestische eigenschappen. De houten wandpanelen zijn dus niet alleen stijlvol en trendy, ze zijn ook nog eens zeer efficiënt in het absorberen van geluid. Ze verminderen niet alleen de geluidsoverdracht door de muren tussen de kamers, of door de vloeren en de plafonds eronder, maar ze verminderen ook de nagalm. Of je Akupanel nu horizontaal of verticaal monteert, de eigenschappen zijn in beide gevallen van toepassing.

Waarom kiezen voor Akupanel?

Wil jij de wanden van je woning bekleden met houten panelen? Kies dan voor Akupanel. Of je de houten wandpanelen nu verticaal of horizontaal plaatst, het geeft de ruimte direct een luxe en elegante uitstraling. Kies je voor Akupanel, dan kies je voor duurzame materialen. Houten wandbekleding zorgt ervoor dat het geluid geabsorbeerd wordt. De wandpanelen van Akupanel zijn gemaakt van vilt, een zacht en poreus materiaal dat geluid opneemt. Het gevolg hiervan is dat galm in de betreffende ruimte verminderd wordt. Zo kun je in alle rust genieten van je woonomgeving.

Daarnaast zijn de wandpanelen voorzien van een laag duurzaam houtfineer. Je kunt bij Akupanel kiezen uit verschillende houtkleuren, zoals naturel grijs, naturel eiken, rustiek eiken, verouderd eiken, houtskool en walnoot. Zo geef je jouw woonruimte binnen no time een landelijke, warme en rustige uitstraling.

Wil je meer informatie over onze akoestische wandpanelen voor het geluidsdicht maken van je muren? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg!

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij helpen?
Wij zijn op werkdagen geopend van 8:30 - 17:00 en zullen zo snel mogelijk helpen met jouw vragen!
Uw Winkelwagen

Shipping Method