“Houten wandbekleding: bekijk de akoestische wandpanelen

“Houten wandbekleding: bekijk de akoestische wandpanelen

De tijd dat het enige alternatief voor het schilderen van een muur het gebruik van behang was, ligt al lang achter ons!

Wand aankleden: welke alternatieven zijn er?

Uiteraard is betegelen een optie en noodzakelijk in kamers die in direct contact komen met water, maar in tegenstelling tot schilderen is behangen of betegelen niet iets wat een beginnende doe-het-zelver zou moeten doen.

Verf geeft kleur aan een ruimte, en zolang je een vaste hand hebt voor het afkanten, is het aanbrengen ervan vrij eenvoudig. Als het oppervlak van de muren echter oneffen is of als er scheuren moeten worden weggewerkt voordat met schilderen kan worden begonnen, loopt de totale tijd om de kamer in te richten al snel op! Maar al te vaak ontstaan er haarscheurtjes, zelfs op een pas gestucte muur, en geen enkele hoeveelheid verf kan die verbergen!

Houten wandbekleding

Hier komt een houten wandbekleding goed van pas! Elke houten plank heeft een uniek uitzicht, dankzij de originele houtnerf en knoesten van de boom.

Elke lamel wordt gezaagd en afgewerkt, zodat het paneelformaat consistent en uniform is. En in tegenstelling tot schilderen, behangen of betegelen kunnen houten wandpanelen, zolang de muur constructief goed is, op het oppervlak worden aangebracht om eventuele onvolkomenheden in het muuroppervlak op een slimme manier te verhullen.

Wandpanelen bestellen bij Akupanel

De afwerkingen binnen de serie Akupanels variëren, waardoor er keuzevrijheid en mogelijkheden zijn voor alle kleurstellingen. Maar in tegenstelling tot de andere reeksen biedt Akupanel zoveel meer dan alleen het uiterlijk!

Akupanel is verkrijgbaar in drie houtafwerkingen, en wordt geleverd als kant-en-klare panelen van 600 mm zodat u zelf snel een wand kan bekleden.

Bovendien wordt Akupanel op verantwoorde wijze geproduceerd – zelfs de onderlaag is gemaakt van gerecycleerde plastic!

En het is deze unieke basis die zoveel meer biedt dan enkel een gemakkelijke manier om de panelen aan de muur te bevestigen.

Terwijl het hout zelf enige isolatie biedt, is het de basislaag vilt die de akoestische isolerende eigenschappen biedt. Naast het vasthouden van warmte of het op afstand houden van warme temperaturen bij warmer weer, fungeert de achterzijde ook als een verbazingwekkende geluidsbarrière!

Dus, als je op zoek bent naar een trendy wandbekleding die er niet alleen fantastisch uitziet, kies dan voor Akupanel.

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij helpen?
Wij zijn op werkdagen geopend van 8:30 - 17:00 en zullen zo snel mogelijk helpen met jouw vragen!
Uw Winkelwagen

Shipping Method