Akoestische wandpanelen: 5 voordelen op een rij!

Akoestische wandpanelen: 5 voordelen op een rij!

Akupanels zijn een prachtige moderne oplossing om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. De akoestische wandpanelen zijn enorm populair in kantoren, winkels, restaurants en woonruimtes. Onze houten wandpanelen combineren vorm en functie: niet alleen zijn ze een lust voor het oog, ook verbeteren ze de akoestiek en verminderen ze de galm in ruimtes. Dat akupanels dus een waardevolle toevoeging voor je interieur zijn, daar hoeven wij je niet meer van te overtuigen. Maar waarom zou je kiezen voor akoestische wandpanelen van Akupanel.nl?

Akoestische wandpanelen met hoge kwaliteit én duurzaamheid

De akoestische wandpanelen van Akupanel.nl zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die garant staan voor duurzaamheid en een lange levensduur. Bij onze zoektocht naar de beste materialen voor de akoestische demping zijn we uitgekomen bij vilt.

Ons vilt bestaat voor een groot deel uit gerecyclede PET. PET-vilt wordt gemaakt van gerecyclede PET-flessen en andere plastic materialen die anders op de vuilnisbelt terecht zouden komen. Door deze materialen te recyclen, wordt de hoeveelheid afval verminderd en wordt er minder energie gebruikt om nieuwe materialen te produceren.

Verbeterde akoestiek door wandpanelen van dik vilt

Onze houten wandpanelen worden gemaakt met een dikke laag vilt. Het stevige vilt, in combinatie met de houten lamellen, geeft het akupanel zijn akoestische werking.

Vilt bestaat uit vezels die dicht op elkaar zijn geperst, waardoor er kleine openingen ontstaan tussen de vezels. Hier kunnen geluidsgolven doorheen, waarna ze tegen de vezels botsen en geabsorbeerd worden. Hierdoor wordt het geluid gedempt. Hoe dikker het vilt, hoe beter de geluiddempende werking.

Om deze reden hebben wij gekozen voor een dikke laag vilt van 10mm. Wij zien vaak bij goedkopere alternatieven een erg dunne laag vilt, die de akoestische werking van het paneel teniet doet. Bekijk onderstaande schets maar eens: hoe dikker het vilt, hoe meer geluid het zal opnemen. En hoe dunner het vilt, hoe meer het geluid blijft weerkaatsen!

v

Zorgvuldig geselecteerd assortiment

Wij bieden een klein assortiment aan, waardoor wij ons helemaal kunnen focussen op de optimalisatie van onze producten. Onze zes kleuren zijn zorgvuldig geproduceerd met een kritische blik op kwaliteit, akoestische werking en uitstraling. Wij weten wat we doen en zijn trots op onze akoestische wandpanelen!

Snelle levering vanuit onze eigen voorraad

Als je eenmaal verliefd bent geworden op onze akupanels, wil je natuurlijk snel aan de slag! Dat snappen wij als geen ander. Daarom hanteren wij een levertijd van 1 tot 5 werkdagen. Wij leveren de panelen direct vanuit onze eigen voorraad in ons magazijn, zodat de akoestische wandpanelen zo snel mogelijk bij jou aan de muur kunnen schitteren!

Een enthousiast en accuraat team staat voor je klaar

Voor vragen en advies kun je altijd bij ons terecht. Ons team staat graag voor je klaar en beantwoord je vragen via e-mail, whatsapp, social media of via de telefoon. Wij houden graag warm contact met onze klanten en vinden het hartstikke leuk om te zien wat zij met onze akupanels creëren! Op onze social media, zoals Instagram, Facebook en Pinterest, mogen we vaak de mooiste creaties delen. Laat je ook inspireren en sluit je aan bij de Akupanel Community!

Benieuwd welke kleuren wij allemaal in ons assortiment hebben? Bestel snel jouw sample kit en ontdek welke kleur het mooiste in jouw interieur staat!

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij helpen?
Wij zijn op werkdagen geopend van 8:30 - 17:00 en zullen zo snel mogelijk helpen met jouw vragen!
Uw Winkelwagen

Shipping Method