Wat is het verschil tussen akupanel en lambrisering?

Wat is het verschil tussen akupanel en lambrisering?

Als je bezig bent met het opknappen van je muren, hoor je vaak twee termen: lambrisering en akupanelen. Deze klinken misschien wat hetzelfde, maar in dit blog gaan we ontdekken wat ze echt inhouden en hoe ze van elkaar verschillen.

Wat is lambrisering?

Lambrisering is eigenlijk niets meer dan een bekleding voor het onderste deel van je muur. Het verschilt eigenlijk niet veel van een akupanel, behalve dat een akupanel de hele muur bedekt en dus langer is. Lambrisering voegt een zekere bescherming toe, geeft extra sfeer aan de ruimte en heeft ook een zekere mate van geluidsabsorptie.

een voorbeeld van lambrisering

Wat zijn akupanelen?

Akupanelen zijn eigenlijk speciaal ontworpen panelen die geluidsgolven absorberen. Ze zijn ontworpen om de geluidskwaliteit van een kamer te verbeteren door het verminderen van echo’s en geluidsreflecties, waardoor de ruimte rustiger en comfortabeler wordt om in te zijn. Daarnaast hebben akupanelen ook een visueel aantrekkelijke kant – ze kunnen een directe boost geven aan de uitstraling van een kamer.

Waar het bij akupanelen om draait, is het bedekken van een hele muur, of op zijn minst een groot deel ervan, van de vloer tot het plafond. Als je alleen een gedeelte van de hoogte van de muur bedekt, noemen we dat lambrisering. Bij lambrisering gaat het voornamelijk om het onderste deel van de muur, wat zorgt voor een beschermende laag en extra sfeer.

voorbeeld van akupanel

Lambrisering vs Akupanelen: wat past het beste bij jou?

Als je op zoek bent naar manieren om je muren op te knappen, kom je al snel de termen lambrisering en akupanelen tegen. Maar welke optie is geschikt voor jou? Laten we eens kijken.

Beschermen en Stijl

Lambrisering is goed als je je muren er mooier uit wilt laten zien en tegelijkertijd wilt voorkomen dat ze beschadigd raken. Het geeft je ruimte een chique uitstraling en houdt je muur veilig tegen stoten en krassen. Het helpt ook een beetje om geluid te absorberen, maar minder dan akupanelen omdat het slechts een deel van de muur bedekt.

Rustig en Modern

Akupanelen gaan nog een stap verder. Ze verminderen het galmen van geluid, wat handig is als je rust wilt. Ze zuigen als het ware het geluid op. Ook zien ze er goed uit en passen ze bij moderne stijlen.

Je kunt zowel lambrisering als akupanelen gebruiken op verschillende plekken zoals kantoren, studio’s, woonkamers, slaapkamers en showrooms. Het hangt er maar net vanaf wat je nodig hebt en hoe je wilt dat je ruimte eruitziet.

De keuze tussen lambrisering en akupanelen hangt af van je prioriteiten en wat je mooi vind.

 

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij helpen?
Wij zijn op werkdagen geopend van 8:30 - 17:00 en zullen zo snel mogelijk helpen met jouw vragen!
Uw Winkelwagen

Shipping Method