Plafondpaneel ideeën met behulp van hout

Plafondpaneel ideeën met behulp van hout

Wat zijn de voordelen van akoestische panelen aan het plafond?

Akoestische panelen zorgen voor een prettige geluidsbeleving binnenshuis. Een akoestisch paneel zorgt er namelijk voor dat onaangename geluiden geabsorbeerd worden. Dit is vooral prettig bij oppervlaktes waar het geluid anders gereflecteerd zou worden, zoals een betonnen muur. Wist je dat je ook gebruik kunt maken van panelen tegen het plafond? Dit worden akoestische plafondpanelen genoemd. In dit blog bespreken we alle voordelen van akoestische panelen, maar ook hoe je ze heel gemakkelijk zelf kunt monteren met behulp van onze nieuwe kit!

Akoestische panelen plafond; alle voordelen op een rijtje

Een Akupanel plafond heeft vele voordelen. Zo zorgt het voor een aangename geluidsbeleving en een perfecte isolatie, je hebt minder last van echo en galm en je geeft de ruimte een prachtige, warme uitstraling. Ben je benieuwd wat alle voordelen zijn van een Akupanel plafond? Lees dan snel verder!

Aangename geluidsbeleving

Akoestische plafondpanelen zorgen ervoor dat het geluid geabsorbeerd wordt in plaats van gereflecteerd. Dit zorgt voor een aangename geluidsbeleving.

Minder galm en echo

Je ervaart minder galm en echo in ruimtes die voorzien zijn van een Akupanel plafond. Zo kun je genieten van een rustige omgeving zonder onaangename omgevingsgeluiden, maar ook echo en galm behoren tot het verleden.

Meer rust en ontspanning

Je vindt gemakkelijker rust en ontspanning in een ruimte zonder galm en echo. Onaangename geluiden hebben de vervelende eigenschap dat ze nervositeit en onrust veroorzaken. Als deze geluiden minder aanwezig zijn kun je je beter ontspannen.

Akoestische plafondpanelen zorgen voor een warme uitstraling

Een Akupanel plafond kun je helemaal in je eigen stijl laten ontwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor akoestische plafondpanelen in dezelfde kleur als je plafond. Heb je het liever wat opvallender? Dan kun je met een bijzonder design een echt design statement maken!

Je kunt elkaar beter verstaan

Een verbeterde akoestiek zorgt voor een betere verstaanbaarheid tijdens gesprekken. Je hebt namelijk een stuk minder last van omgevingsgeluiden die je kunnen afleiden van een gesprek.

houten akupanel aan plafond bevestigen

Akoestisch paneel plafond zelf bevestigen

Wist je dat je akoestische plafondpanelen zelf kunt bevestigen met onze Akupanel High Tack kit? Onze sterk verbeterde kit heeft een treksterkte van maar liefst 2,8N/mm2 en heeft daarnaast een enorme aanvangskleefkracht. Je kunt hiermee de zwaarste bouwmaterialen bevestigen.

Ben jij dus op zoek naar een manier om zelf akoestische plafondpanelen te bevestigen? Dit is geen enkel probleem met onze High Tack kit. Zelfs panelen van 10 kilo kunnen bevestigd worden met onze montage kit. Het paneel zit dankzij de extreem hoge aanvangshechting binnen een paar seconden muurvast aan je plafond.

Akoestische plafondpanelen bestellen bij Akupanel

Akoestische plafondpanelen zijn panelen die speciaal gemaakt zijn om geluid te absorberen. De plafondpanelen van Akupanel zijn gemaakt van vilt, een zacht en poreus materiaal dat geluid als het ware opneemt. Dit zorgt ervoor dat galm in huis verminderd wordt, zodat je rustig kunt genieten van je woonruimte.

Daarnaast zijn de panelen opgebouwd met verticale MDF strips, die voorzien zijn van een laag duurzaam houtfineer. Je kunt bij Akupanel kiezen uit verschillende houtkleuren, zoals naturel grijs, naturel eiken, rustiek eiken, verouderd eiken, houtskool en walnoot. Voor elke interieurstijl is dus wel een mooi Akupanel plafond te vinden. Ze worden gemaakt in standaardmaten, maar het is ook mogelijk om ze geheel op maat te laten maken.

Akupanel levert hoogwaardige akoestische plafondpanelen tegen een scherpe prijs. Bestel de oplossing tegen galm nu via onze webshop!

Heb je vragen of wil je meer informatie over onze akoestische plafondpanelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg!

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij helpen?
Wij zijn op werkdagen geopend van 8:30 - 17:00 en zullen zo snel mogelijk helpen met jouw vragen!
Uw Winkelwagen

Shipping Method