De revolutionaire manier om uw muren geluiddicht te maken

De revolutionaire manier om uw muren geluiddicht te maken

Muur geluiddicht maken met akupanelen

Heb je last van luidruchtige buren? Of woon je naast een spoorlijn, een drukke weg of een vliegveld? Dan kan het helpen om je muur geluidsdicht te maken. Als je continu wordt blootgesteld aan geluiden van anderen, dan kan dit op den duur ten koste gaan van je gezondheid. Het is heel belangrijk dat je in je eigen huis kunt ontspannen. Een goede isolatie is dan erg belangrijk. Veel mensen hebben het idee dat het geluidsdicht maken van een muur enorm veel geld kost, maar gelukkig is dit niet het geval. Helemaal niet als je kiest voor akupanelen.

Wat zijn akupanelen?

Akupanelen zijn wand-, of plafondpanelen die de akoestiek in een ruimte verbeteren. Ze bestaan uit houten lamellen die op vilt gemonteerd zijn. Als je met akupanelen een muur of een plafond bekleedt, dan breken de lamellen de geluidsgolven. Een deel van het geluid wordt ook nog geabsorbeerd door het vilt onder de houten lamellen.

De akupanelen van Akupanel zijn opgebouwd met verticale MDF strips, die voorzien zijn van een laag duurzaam houtfineer. Je kunt bij Akupanel kiezen uit verschillende houtkleuren, zoals naturel grijs, naturel eiken, rustiek eiken, verouderd eiken, houtskool en walnoot. Voor elke interieurstijl is dus wel een mooi Akupanel wandpaneel te vinden om een binnenmuur geluidsdicht te maken. De panelen worden gemaakt in standaardmaten, maar het is ook mogelijk om ze geheel op maat te laten maken. Wil je een binnenmuur geluidsdicht maken of een wand geluidsdicht maken? Kies dan voor wandpanelen van Akupanel.

Waarom een geluiddichte muur maken?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een geluiddichte muur te maken. Geluidsoverlast is vervelend, hoe je het ook wendt of keert. Geluidsoverlast kan verschillende oorzaken hebben, maar in de meeste gevallen zijn het de buren die voor het meeste geluidsoverlast zorgen. Dit kan de voornaamste reden zijn om je muur geluidsdicht te maken. Andere oorzaken van geluidsoverlast zijn het verkeer, stemmen van buiten en harde muziek (al dan niet van de buren). Geluiddichte muren maken kan dan een oplossing zijn.

Tussenmuur geluidsdicht maken om burengeluid te verminderen

Wil jij een tussenmuur geluidsdicht maken, omdat je last hebt van luidruchtige buren? Je bent niet de enige! Of je nu onderburen, bovenburen of naaste buren hebt, ze kunnen een bron van irritatie en geluidsoverlast zijn. Je kunt dit oplossen door ervoor te kiezen om je muur geluidsdicht te maken.

Ook verkeer kan een reden zijn van geluidsoverlast. Dit is helemaal het geval als je naast een drukke weg, of zelfs een spoorbaan of vliegveld woont. Hoewel het meeste geluid waarschijnlijk door de ramen en deuren komt, kan het een enorm verschil maken als je de muren geluidsdicht maakt.

Hoe kun je muren geluidsdicht maken?

Je kunt muren geluidsdicht maken op verschillende manieren. Zo kun je voor de akoestische isolatie van een muur bijvoorbeeld een voorzetwand laten plaatsen, je kunt de spouwmuren opvullen of kiezen voor schuimrubberen panelen. Je kunt ook kiezen voor geluidsisolerende platen op de muur, zoals akoestische wandpanelen.

Akoestische wandpanelen zijn platen die van een bepaald materiaal gemaakt zijn om het geluid in een ruimte aangenamer te maken. Het geluid dat in elke ruimte aanwezig is wordt akoestiek genoemd. Als een ruimte is afgesloten beweegt het geluid constant door de ruimte, van muur tot

muur. Wanneer een ruimte betonnen of glazen wanden heeft, dan kan het geluid niet geabsorbeerd worden. Dit zorgt voor galm en echo in een ruimte. Galm en echo ontstaat niet als je de muren geluidsdicht maakt met akoestische wandpanelen. Het geluid wordt namelijk deels opgenomen in de wanden.

Wil je meer informatie over onze akoestische wandpanelen voor het geluidsdicht maken van je muren? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg!

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij helpen?
Wij zijn op werkdagen geopend van 8:30 - 17:00 en zullen zo snel mogelijk helpen met jouw vragen!
Uw Winkelwagen

Shipping Method