Last van galm in huis? Zo kunt u galm in huis oplossen!

Heeft u vaak last van galm in huis? Dat kan flink ergerlijk zijn. Een woning zou een rustpunt in uw leven moeten zijn. U kunt zich er terugtrekken van de drukke wereld om u heen. Het kan daarom erg storend zijn als een ruimte door vervelend geluid geen aangename plek is om te verblijven. Dat geldt natuurlijk vooral voor de woonkamer. Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen als u galm in huis wilt oplossen.

Waar komt galm in huis vandaan?

Galm ontstaat in een ruimte als geluid ongehinderd kan blijven bewegen op harde oppervlakken. Onze woningen zijn vooral van harde materialen gemaakt. U kunt dan denken aan de betonnen wanden en plafonds, grote raamoppervlakken van glas en een vloer van laminaat, hout of tegels. Deze materialen absorberen geen geluid, hierdoor blijft het reflecteren tussen alle harde oppervlakken. Het geluid kan niet verdwijnen, daardoor ontstaat een galm.

Wat zijn de nadelen van galm?

De hele dag lang horen we geluid. Geluid wordt storend onder bepaalde voorwaarden: Het wordt niet door onszelf veroorzaakt, het is luid, het geluid is constant aanwezig of het geluid duurt te lang. Direct geluid wordt door de hersenen onmiddellijk verklaard, soms gebeurt dat vanzelf, andere keren zijn we nieuwsgierig en gaan we op zoek naar de bron van het geluid.

Galm is een reflectie van geluid. Het is afkomstig van een bepaald direct geluid dat we al verklaard hebben. De galm wordt irritant, omdat het later in onze hersenen binnenkomt. Een gevolg hiervan is dat we andere geluiden niet meer goed direct kunnen horen, zoals muziek waar u naar luistert of bijvoorbeeld een gesprek die u voert met uw partner. Galm wordt daarom als zeer storend waargenomen.

Wat te doen tegen galm in huis?

Gelukkig kunt u er zelf iets aan doen om galm in huis te verminderen. Wilt u galm in huis oplossen? Dan zijn hier drie manieren voor. Galm ontstaat in een afgesloten ruimte; de eerste manier om galm in huis te verminderen is door een deur open te zetten. Dit is een tijdelijke oplossing die snel helpt, maar geeft geen blijvend resultaat. U kunt immers niet altijd alle deuren laten openstaan om galm tegen te gaan.

De galm wordt veroorzaakt door de vele harde oppervlakken in een bepaalde ruimte. U kunt galm in huis verminderen door absorberende elementen in uw huis aan te brengen. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan tapijt, wandkleden, meer houten of aarden accessoires, kussens en planten. Door uw woonkamer rijker aan te kleden met zachte materialen kunt u galm in huis oplossen.

Dit kan voor mensen een oplossing zijn, maar de meeste mensen houden van een modern, strak en rustig interieur. Een woonkamer vol tierelantijnen past niet in deze stijl. Er bestaat een zeer goede oplossing die speciaal hiervoor ontworpen is: Akoestische wandpanelen.

Akoestische wandpanelen tegen galm in huis

Akoestische wandpanelen zijn wandplaten die gemaakt zijn om geluid te absorberen. Deze wandpanelen zijn hoofdzakelijk gemaakt van vilt. Dit is een zacht en poreus materiaal, geluid wordt als het ware opgenomen in deze stof. Hierdoor kunt u galm verminderen in huis en kunt u aangenaam en rustig genieten van uw woonkamer.

Bij Akupanel kunt u prachtige akoestische wandpanelen bestellen. Onze panelen zijn gemaakt van PET-vilt. Dit materiaal werkt zeer absorberend en neemt alle hinderlijke geluiden uit de ruimte weg. Hierdoor ontstaat een aangenaam warme akoestiek. De panelen zijn verder opgebouwd met verticale MDF strips, deze zijn voorzien van een laag duurzaam houtfineer. U kunt zelf kiezen uit verschillende houtkleuren.

Wij bieden verschillende houtfineer kleuren aan. Onder andere rustiek eiken, naturel eiken, walnoot en Dankzij deze keuzes kunnen wij wandpanelen aanbieden voor elke interieurstijl. De akoestische wandpanelen hebben een standaardmaat, maar wij kunnen ze ook op maat maken voor u.

Akupanel levert hoogwaardige akoestische wandpanelen tegen een scherpe prijs. Bestel de oplossing tegen galm nu via onze webshop!

Related Posts From The Blog

Ruimte geluidsabsorberend maken met Akoestische Panelen

Heb jij last van geluidsoverlast? Wil jij je akoestiek verbeteren op het kantoor? Kan je elkaar niet verstaan in een grote ruimte met veel mensen? Dan zijn deze geluidsabsorberende panelen een handige en creatieve oplossing. Doormiddel van de gebruikte materialen...

Lees meer

Akoestische panelen aan het plafond plaatsen?

Akoestische panelen aan het plafond plaatsen? Akoestische plafondpanelen plaatsen voor een betere akoestiek en een verfraaiing van uw interieur? Twijfel niet langer en kies voor de akoestische panelen van Akupanel!

Lees meer
Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij helpen?
Wij zijn op werkdagen geopend van 8:30 - 17:00 en zullen zo snel mogelijk helpen met jouw vragen!
Uw Winkelwagen

Shipping Method