Inspirerende voorbeelden van houten wandbekleding thuis

Inspirerende voorbeelden van houten wandbekleding thuis

De inspirerende mogelijkheden van houten wandbekleding voor elk interieur

Hout is een bekende vorm van wandbekleding uit de jaren ’70. In deze tijd werd in vele woningen houten bekleding op de binnenmuur bevestigd. Op plafonds werden vaak de bekende schrootjes getimmerd, je kent ze vast nog wel! Houten wandbekleding als interieur design werd echter pas echt iconisch dankzij luxe lambrisering in mid-century architectonische villa’s.

Deze interieurstijl is tegenwoordig ook weer zeer populair. Strakke architectonische lijnen in de woning of het kantoor gecombineerd met natuurlijk gevormde houten meubels en houten panelen muurbekleding. Zie jij het al voor je? Deze prachtige en luxe uitstraling ligt nu ook binnen jouw bereik dankzij Akupanel akoestische wandpanelen.

Houten panelen als muurbekleding

Bij houten bekleding voor een binnenmuur wordt vaak gedacht aan grote grenenhouten planken die vastgespijkerd zijn aan de muur. Gespecialiseerde leveranciers van houten wandpanelen hebben ervoor gezorgd dat jij nu ook gebruik kunt maken van verfijnde en inspirerende wandbekleding voor jouw kantoor of woning.

Akupanelen zijn akoestische wandpanelen die eenvoudig aan de muur te bevestigen zijn. De muur ziet er hierdoor niet alleen fantastisch uit, de panelen nemen ook nog eens storend geluid, zoals lawaai of galm, weg. De houten panelen muurbekleding kan in elke woonruimte of kantoorruimte geplaatst worden.

Akupanels zijn voornamelijk gemaakt van vilt. Dit is een zacht materiaal dat geluid goed opneemt. Hierdoor verbetert de akoestiek in een ruimte, daarnaast isoleert het ook nog eens. Op het vilt zijn MDF stroken bevestigd. Deze zijn voorzien van een dunne laag houtfineer. De verschillende materialen leveren een natuurlijk, luxe en verfijnd geheel op. Dit zal elke ruimte enorm verfraaien.

Is houten wandbekleding voor het interieur een goed alternatief?

Houten wandbekleding past in elk interieur, zeker wanneer je gebruik maakt van akupanels! Je zou ze zelfs in een badkamer kunnen plaatsen, zolang ze maar geen contact maken met water. Over het algemeen kiezen mensen voor verf of behang als wandbekleding. Een nadeel van deze opties is dat gaten en scheuren in de muur opgevuld moeten worden om een goed resultaat te krijgen. Dit is niet nodig als je kiest voor houten panelen als muurbekleding. De houten lambriseringen kunnen aangebracht worden zolang de muur gezond is. Het is daarbij wel belangrijk om de panelen te laten acclimatiseren in de ruimte waarin ze moeten worden aangebracht.

De houten strips van de panelen zijn dichtbij elkaar geplaatst. Hierdoor krijgt de muur een vorm van thermische isolatie. Dat betekent dat warmte in de koudere maanden wordt vastgehouden en bij warmer weer wordt afgestoten. Deze isolerende eigenschappen houden echter niet op bij warmte of kou! Akupanel wandpanelen zien er namelijk bijzonder stijlvol uit en ze hebben akoestische eigenschappen. Al deze voordelen zorgen ervoor dat houten wandbekleding van Akupanel de perfecte oplossing is voor muurbekleding.

Houten bekleding voor binnenmuur van woningen, kantoren en instellingen

De akoestische wandpanelen kunnen in alle ruimtes in huis geplaatst worden, zoals de gang, hal, woonkamer, keuken of slaapkamer. Ze zijn echter ook zeer geschikt voor op kantoor of in een vereniging of instelling. Een wand met houten panelen staat niet alleen heel luxe en sfeervol, je zorgt er ook voor dat het geluid in een ruimte verminderd wordt. Dit is bijvoorbeeld erg belangrijk in een school, in een vergaderruimte of een oefenruimte voor muzikanten.

Akupanels: Houten wandbekleding voor elk interieur

Wil jij jouw woning, kantoor of instelling verrijken met die iconische jaren ’70 look? Kies dan voor Akupanel akoestische wandpanelen. Deze passen in elke ruimte en bij vele interieurstijlen. De panelen zijn erg eenvoudig zelf te bevestigen. Binnen no-time vorm je op die manier een muur om in een ware eyecatcher.

Akupanel biedt wandpanelen in zes verschillende houtprints: Naturel grijs, naturel eiken, rustiek eiken, verouderd eiken, houtskool en walnoot. Deze houtsoorten zijn goed te combineren met verschillende woonstijlen. Koop jouw wandpanelen snel een eenvoudig in onze webshop!

Heb je vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op!

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij helpen?
Wij zijn op werkdagen geopend van 8:30 - 17:00 en zullen zo snel mogelijk helpen met jouw vragen!
Uw Winkelwagen

Shipping Method