Houten wandbekleding: stijlvol & eenvoudig

Houten wandbekleding: stijlvol & eenvoudig

Hout aan de muur; dit materiaal is steeds vaker terug te zien in winkels, horeca, kantoren en woningen. Dat komt waarschijnlijk door het mooie, warme en natuurlijke karakter. Bovendien past hout erg goed bij de huidige interieurs, zoals de landelijke en industriële stijl. Hout aan de muur wordt ook wel vaak lambrisering genoemd. Akupanel biedt enkele prachtige opties die elke ruimte precies die sfeer zullen geven waarnaar je op zoek was. Maar is lambrisering plaatsen eigenlijk moeilijk?

Waarom kiezen voor hout aan de muur?

Houten wandbekleding is een icoon uit de jaren ‘70. Deze stijl heeft onlangs een enorme opleving in populariteit gekend. Daarmee transformeert het nu kamers van vele woningen en commerciële ruimtes. Hout aan de muur geeft erg veel sfeer, dankzij de natuurlijke uitstraling zorgt het onmiddellijk voor meer warmte in een ruimte.

De natuur krijgt een steeds centralere plek in ons leven. We brengen dagenlang door in woningen en kantoren die meestal van beton gemaakt zijn. In ons drukke leven hebben we vaak geen tijd om een natuurlijke omgeving op te zoeken. Door hout aan de muren van onze omgeving te bevestigen kun je de natuur meer naar je toe brengen.

Akupanelen hebben naast de natuurlijke uitstraling enkele belangrijke voordelen. Ze zorgen namelijk voor een aangename akoestiek, bovendien hebben ze een isolerende werking.

Is lambrisering plaatsen moeilijk?

Een lambrisering is een verrijking van een woning. Een ruimte met een lambrisering ziet er luxe en stijlvol uit. Het is dan ook logisch dat er gedacht wordt dat een lambrisering plaatsen moeilijk is. Dit kan natuurlijk het geval zijn als je een lambrisering van allerlei losse onderdelen wilt plaatsen. Als je echter kiest voor akupanelen, dan ontvang je complete wandpanelen die eenvoudig op maat te maken en te installeren zijn. Dat geldt niet alleen voor ervaren doe-het-zelvers, maar ook voor mensen die minder vaak in huis klussen.

Je hebt wel enkele gereedschappen nodig om de wandpanelen te plaatsen. De meeste mensen hebben de gereedschappen die nodig zijn voor het plaatsen van de lambrisering wel in huis. Het gaat dan om simpele gereedschappen als een schroevendraaier, een hamer, zaag en waterpas.

Het plaatsen van de houten wandpanelen

Bij Akupanel kun je verschillende soorten akoestische wandpanelen vinden. Door deze te plaatsen maak je van een muur een ware eyecatcher. De wandpanelen hebben echter ook belangrijke functies: Ze nemen onaangenaam geluid en galm weg, zorgen voor een fijne akoestiek en ze hebben een isolerende werking. Om gebruik te maken van deze voordelen raden wij aan om draagbalken op de muur te bevestigen. Monteer daarna de wandpanelen om deze draagbalken.

Heb je vragen over het monteren van de wandpanelen? Wij hebben een ervaren team klaar staan die al jouw vragen en verzoeken met betrekking tot ons assortiment kan beantwoorden. Wij helpen je graag!

Bestel jouw Akupanel wandpanelen via onze website!

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij helpen?
Wij zijn op werkdagen geopend van 8:30 - 17:00 en zullen zo snel mogelijk helpen met jouw vragen!
Uw Winkelwagen

Shipping Method