Inspirerende ideeën voor het gebruik van houten lambrisering in keukens

Inspirerende ideeën voor het gebruik van houten lambrisering in keukens

Ontdek inspirerende muurideeën voor de keuken en maak kennis met de voordelen van houten lambrisering. Transformeer je keuken met Akupanel akoestische wandpanelen voor een sfeervolle en geluiddempende ruimte.

Kunnen wandpanelen ook in de keuken?

Ben jij op zoek naar originele en stijlvolle wandbekleding voor de keuken? De keuken is een ruimte waar we steeds meer tijd besteden. We doen een paar stappen terug uit ons snelle leven en genieten van heerlijk eten en gezellig samenzijn met onze dierbaren. Het is dan ook logisch dat we deze ruimte zo sfeervol mogelijk willen inrichten. Een mooi keukenblok, een kookeiland en gezellige accessoires doen veel. De gezelligheid van een keuken wordt echter voor een groot deel bepaald door de muurbekleding in de keuken. Hier bestaan verschillende mogelijkheden voor, zoals wandpanelen in de keuken of lambrisering in de keuken.

Welke wandbekleding in de keuken?

Er bestaan meerdere soorten muurbekleding voor de keuken. De meeste mensen kiezen traditioneel voor tegels en behang of een combinatie van beiden. Er zijn verschillende redenen waarom mensen hiervoor kiezen. De keus voor tegels is logisch te verklaren. Het materiaal is duurzaam, makkelijk schoon te maken en het staat nostalgisch. Dat is meestal ook de reden dat veel mensen voor behang kiezen. Behang in mooie sprekende kleuren of prints geven veel sfeer aan de keuken.

De laatste jaren durven mensen echter steeds meer te veranderen in huis, dat geldt ook voor de keuken. Dat levert enkele leuke trendy keuken muur ideeën op.

Keuken muur ideeën

Voor een achterwand van het kookgedeelte is het verstandig om voor de traditionele tegels te kiezen. Vuil kan namelijk niet door de glazuurlaag dringen, bovendien zijn de tegels erg makkelijk schoon te maken. Voor de overige wandbekleding van de keuken bestaan er tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan natuursteen, een betonlook wand of een houten lambrisering in de keuken.

voorbeeld van lambrisering en akupanelen in de keuken

Waarom houten lambrisering in de keuken zo mooi is

Een houten lambrisering kan heel mooi zijn als muurbekleding in de keuken. Hout komt steeds meer terug in de huidige interieurtrends. Voorheen werd hout vooral gebruikt in klassiek ingerichte woningen, gelukkig is daar verandering in gekomen. De industriële trend heeft daar verandering in gebracht. Dit is een interieurstijl waarbij gebruik gemaakt wordt van krachtige en stoere materialen als staal, beton en steen. Hout blijkt daar ideaal bij te combineren als natuurlijke en warme tegenhanger. Deze stijl heeft zich voortgezet in andere moderne woonstijlen.

Een houten lambrisering combineert daarom prima met andere materialen in een moderne keuken. Je kunt deze lambrisering eenvoudig realiseren door wandpanelen in de keuken te plaatsen. Dit staat bijvoorbeeld erg mooi als achterwand van een bijkeuken.

De voordelen van wandpanelen in de keuken

Wandpanelen in de keuken bieden verschillende voordelen. Enkele van deze voordelen zijn:

  • Een mooie natuurlijke en warme look;
  • Een lambrisering van wandpanelen is een ware eyecatcher;
  • De wandpanelen zorgen voor een aangename sfeer en akoestiek;
  • Galm en andere harde geluiden worden weggenomen door de panelen;
  • Je hebt keus uit verschillende houtafwerkingen;
  • Dankzij de vele keus geschikt voor verschillende woonstijlen;
  • De wandpanelen zijn kant- en klaar. Ze kunnen geheel naar wens worden samengesteld aan muur en/of plafond;
  • Eenvoudig te installeren.

Akupanel; akoestische wandpanelen voor de keuken

Ben je op zoek naar sfeervolle wandbekleding voor de keuken? Kies dan voor Akupanel akoestische wandpanelen! Onze wandpanelen zijn gemaakt van duurzame materialen. Je kunt kiezen uit verschillende houtafwerkingen zoals walnoot, verouderd eiken of houtskool. De panelen worden in standaard formaat geleverd. Het is heel eenvoudig om ze op maat te maken en te bevestigen.

Door middel van onze wandpanelen kun je jouw keuken omtoveren tot een sfeervolle en unieke ruimte. Bovendien zorgen de panelen voor een aangename akoestiek in de keuken. Nooit meer galm of harde geluiden van pannen, deksels en bestek!

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij helpen?
Wij zijn op werkdagen geopend van 8:30 - 17:00 en zullen zo snel mogelijk helpen met jouw vragen!
Uw Winkelwagen

Shipping Method