Hoe monteer ik een akoestisch wandpaneel?

Hoe monteer ik een akoestisch wandpaneel?

Het monteren van onze akupanels gaat makkelijker dan het lijkt. In deze blog nemen we je mee langs alle stappen van het monteren van een akoestisch wandpaneel. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de wijze waarop je de akupanels wilt monteren: met schroeven of met montagekit? Beide methodes hebben hun voor- en nadelen.

Akoestisch wandpaneel monteren met schroeven

Het grote voordeel van het monteren van de akupanels met schroeven, is dat de panelen weer makkelijk mee te verhuizen zijn. Mocht je in de nabije toekomst van plan zijn om te verhuizen, dan kunnen we zeker aanraden om deze methode te gebruiken.

Wanneer je de panelen wil monteren met schroeven, raden wij aan om 12 schroeven per paneel te gebruiken. De schroeven draai je tussen de latjes in door het vilt in de muur of op regelwerk. Wij hebben speciale schroeven met een brede zwarte kop in ons assortiment, zodat de schroeven zo min mogelijk opvallen op het zwarte vilt!

Akoestisch wandpaneel monteren met montagekit

Het grote voordeel van het monteren met montagekit is dat het erg gemakkelijk en snel gaat, en je er niks van terugziet zodra ze aan de muur zitten. Echter kleeft montagekit vaak zó goed, dat er weleens schade kan ontstaan bij het loshalen van de panelen. Ben je toch niet van plan om weer te verhuizen? Dan is montagekit een goede methode voor je!

Bij het gebruik van onze eigen Akupanel Montagekit, gebruik je ongeveer 1 tube kit per twee panelen. De montagekit hecht op vrijwel alle gebruikelijke materialen en ondergronden, zoals hout, beton, keramiek en spaanplaat. Breng de montagekit aan in strepen op het paneel of op de wand en plak de panelen tegen de wand.

Op maat maken van het akoestisch wandpaneel

Natuurlijk kan het voorkomen dat de panelen niet in één keer op de muur kunnen en er eerst nog het een en ander op maat moet worden gemaakt. Gelukkig is ook dat bij onze akoestische wandpanelen vrij simpel!

Het vilt is goed af te snijden met een scherp stanleymes en de latjes kun je zo nodig loshalen van het vilt. Ook kun je het geheel van de latjes en het vilt afkorten. Dat doe je met een fijne liniaalzaag, handzaag of decoupeerzaag. Om het fineer te beschermen, raden wij aan om een strook schilderstape over de zaagsnede te plakken, zodat het fineer niet gaat splinteren bij het zagen.

 

Wij zagen je akupanels graag op maat!

Klinkt dit toch als een brug te ver? Geen probleem, wij zagen de panelen ook graag voor je op maat! Wij kunnen de panelen in de hoogte voor je op maat maken (inkorten). We rekenen daar €9,95 voor per zaagsnede. Bij het op maat zagen houden we een foutmarge van maximaal 3mm aan. Houd wel rekening met een iets langere levertijd en dat de panelen niet geretourneerd kunnen worden.

Maak gebruik van onze montageservice!

Geef je de montage liever helemaal uit handen? Wij hebben in ons netwerk een aantal fantastische klusbedrijven, die graag jouw panelen komen monteren. Wij brengen jullie graag met elkaar in contact. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op!

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij helpen?
Wij zijn op werkdagen geopend van 8:30 - 17:00 en zullen zo snel mogelijk helpen met jouw vragen!
Uw Winkelwagen

Shipping Method