Transformeer de ruimte met Akupanels in vijf eenvoudige stappen

Transformeer de ruimte met Akupanels in vijf eenvoudige stappen

Akoestiek in de ruimte verbeteren in vijf eenvoudige stappen

Heb je weleens gehoord van akoestische panelen? Het is een nieuwe trend in interieur en huis inrichting die is overgewaaid vanuit Denemarken. Niet alleen zijn akoestische panelen hartstikke trendy, ze verbeteren ook nog eens de akoestiek in huis. De akoestiek in een ruimte verbeteren doe je in vijf eenvoudige stappen. In dit blog laten we je zien welke stappen dit zijn.

Zelf wandpanelen plaatsen

Wil je houten wandpanelen plaatsen in je woonkamer of slaapkamer? De makkelijkste manier om dit te doen is door een kant-en-klaar wandpaneel te kopen. Deze wandpanelen zijn zeer eenvoudig zelf te bevestigen. De panelen zijn afgewerkt met vilt waarop de latten bevestigd zijn. Dit vilt zorgt voor een betere akoestiek in huis.

De wandpanelen van Akupanel zijn allen zeer stijlvol, of je nu kiest voor Akupanel aan de wand of Akupanel voor het plafond. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een wandpaneel achter het hoofdeinde van je bed te plaatsen of achter de eetkamertafel. Het gebruik van houten wandpanelen is zo flexibel, dat je er zelfs voor kunt kiezen om een gedeelte van je muur te bedekken met wandpanelen. Dit geeft een zeer luxe uitstraling aan de woonruimte en dat voor weinig geld.

Ben je op zoek naar een stijlvol alternatief voor een geschilderde muur of behang? Overweeg dan akoestische wandpanelen. Akupanel is de nieuwste trend op het gebied van wandbekleding en is geschikt voor zowel een huiselijke omgeving als een zakelijke omgeving.

Aan de muur of het plafond bevestigen!

Wil je jouw plafond of muur bedekken met houten panelen van Akupanel? Volg dan deze vijf eenvoudige stappen en transformeer de ruimte.

Stap 1. Kies je Akupanel afwerking

Akupanel biedt drie prachtige kleuren waaruit je kunt kiezen. Kies je voor onze warme houtsoort Rustiek Eiken? Of ga je voor een meer intense, donkere tint, zoals Verouderd Eiken? Hou je het liever mooi licht en neutraal? Kies dan voor Naturel Eiken. Weet je niet goed welke kleur het beste staat in jouw woonruimte? Vraag dan een sample kit aan. Zo kun je thuis in alle rust bekijken welke akoestische wandpanelen het beste in de ruimte passen, voordat je tot aankoop overgaat.

Stap 2. Bepaal de hoogte

Hoewel de meeste mensen ervoor kiezen om een hele wand of plafond te bekleden met houten panelen, hoeft dit niet het geval te zijn. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de panelen tot halverwege de muur te plaatsen; vooral in een keuken geeft dit een mooi, speels effect.

Stap 3. Opmeten van de gewenste lengte van de Akupanels

Zodra je weet welke ruimte je wilt bekleden, moet je de hoogte en breedte bepalen. In tegenstelling tot andere wandbekledingen, waarbij de totale oppervlakte moet worden berekend, wordt elk Akupanel geleverd in een vaste afmeting van 2600 x 520 mm. De ideale maat voor bijna iedere ruimte!

Stap 4. Berekening van de hoeveelheid

Indien de muur die je wilt voorzien van Akupanels bijvoorbeeld 2,3 meter lang is en de totale hoogte 2,55 m bedraagt, kun je de lengte van de muur delen door 0,52 (de breedte van een Akupanel).

2,3 / 0,52 = afgerond naar boven 5 panelen.

Stap 5. Voorbereiding van de muur

Muurbekleding camoufleert zelfs de meest oneffen oppervlakken. Haarscheurtjes hoeven niet te worden voorbereid of opgevuld. Loszittend pleisterwerk moet echter altijd worden verwijderd en vervolgens opgevuld met een geschikt vulmiddel. Als het oppervlak eenmaal droog is, hoeft het niet meer te worden geschuurd.

Als je deze vijf stappen volgt, dan ben je klaar om prachtige akoestische houten wandpanelen te installeren!

Akupanel is een alternatief met een hoge prijs kwaliteit verhouding

Zoek je een alternatief met een hoge prijskwaliteit verhouding om een ruimte in huis te transformeren? Kies dan voor Akupanel! Akupanel levert hoogwaardige akoestische wandpanelen tegen een scherpe prijs. Bestel de oplossing tegen galm nu via onze webshop! Heb je vragen of wil je meer informatie over onze akoestische panelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg!

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij helpen?
Wij zijn op werkdagen geopend van 8:30 - 17:00 en zullen zo snel mogelijk helpen met jouw vragen!
Uw Winkelwagen

Shipping Method