Akupanel – toonaangevend in houten akoestische lambrisering!

Akupanel – toonaangevend in houten akoestische lambrisering!

Acupanel en lambrisering; kan dat samengaan?

Ben je van plan mooie lambrisering te plaatsen in jouw woning? Ben je daarvoor op zoek naar geschikte materialen? De meeste mensen zullen kiezen voor een houten lambrisering, gemaakt van een bepaald hout of MDF. Er bestaat tegenwoordig echter nog een prachtig product dat zeer geschikt is voor deze functie: Acupanels.

Wat is lambrisering?

Lambrisering is een soort wandbekleding. In de meeste gevallen wordt de onderste helft van een muur bekleed. Dit wordt gedaan om de muur te beschermen tegen impact van schoenen, stofzuiger of andere gebruiksvoorwerpen. Een lambrisering kan echter ook tegen een gehele muur worden bevestigd, zoals bijvoorbeeld een houten lambrisering tegen een achterwand in de woonkamer.

Lambrisering wordt al eeuwen gebruikt in woningen, niet alleen voor functionaliteit, maar ook dankzij het stijlvolle karakter. In de jaren ´70 had lambrisering een ware revival, tegenwoordig wordt het ook weer heel populair. Waarschijnlijk dankzij de mooie natuurlijke uitstraling van hout. Dit is erg goed te combineren met moderne materialen als beton en staal. Denk eens aan een zwarte lambrisering van hout, dat staat toch heel stijlvol in een moderne woning?

Leestip: wat is het verschil tussen lambrisering en akupanelen?

 

Van welke materialen kun je een lambrisering maken?

Vanwege de functionaliteit worden lambriseringen vooral gemaakt van hout. Je kunt bij verschillende bouwmarkten ook kant- en klare lambriseringen kopen die als een soort laminaat in elkaar gezet kunnen worden. Dit zijn echter meestal producten die voorzien zijn van een laagje plastic als fineer.

Als je een mooie houten lambrisering wilt, dan kun je er het best voor kiezen om gebruik te maken van echt hout of een hoogwaardig en duurzaam product als Acupanel.

Een houten lambrisering van acupanels

Ben je bekend met het product van Acupanel? Akupanelen zijn akoestische wandpanelen die bedoeld zijn om de akoestiek in een bepaalde ruimte te verbeteren. Het grote voordeel van deze acupanels is dat ze ook nog eens zeer stijlvol zijn. Woningen en bedrijfspanden worden gemaakt van harde materialen als beton, steen, staal en glas. Dit zorgt voor duurzaamheid van het pand, maar het levert een groot nadeel op: Galm of constante verplaatsing van geluid. Dat komt omdat geluid in een gesloten ruimte constant weerkaatst wordt door deze harde materialen. Een acupanel is gemaakt van zachte materialen zoals vilt en MDF. Hierdoor ontstaat een aangename akoestiek in de ruimte.

De wandpanelen kun je als een soort lambrisering zien. Houten lambrisering heeft vooral een stijlvolle functie, maar dankzij de eigenschappen van de akoestische wandpanelen zijn ze ook erg functioneel.

Waar worden acupanels van gemaakt?

De wandpanelen van Akupanel worden van drie verschillende materialen gemaakt: Vilt, MDF en houtfineer. Het vilt is het materiaal dat zorgt voor het opvangen van het geluid. Om het vilt te ontwikkelen wordt gebruik gemaakt van gerecycled PET. Dit is plastic dat voor vele toepassingen gebruikt wordt, zoals plastic flessen, fleece etc. Op dit vilt worden smalle panelen aangebracht, gemaakt van MDF. Dit materiaal heeft meerdere voordelen ten opzichte van echt hout. Het is makkelijker te bewerken, het werkt niet en trekt niet krom. Het MDF wordt afgewerkt met een dunne laag houtfineer.

Hoe werken de akoestische wandpanelen?

De akoestische wandpanelen werken door middel van het zachte vilt en de manier waarop de houten panelen zijn bevestigd. Geluid wordt als het ware opgevangen tussen deze stroken hout, waar het door het vilt wordt geabsorbeerd. Het vilt is zacht en zit vol met luchtbellen, in deze ruimtes wordt het geluid als het ware opgeslagen.

Wil je een mooie houten lambrisering of een zwarte lambrisering? De Acupanel wandpanelen kunnen aan elke muur bevestigd worden en zelfs aan het plafond. Hierdoor wordt een stijlvolle en functionele lambrisering gecreëerd.

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij helpen?
Wij zijn op werkdagen geopend van 8:30 - 17:00 en zullen zo snel mogelijk helpen met jouw vragen!
Uw Winkelwagen

Shipping Method